ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ
ΔΟΚΙΜΙΟ-ΠΟΙΗΣΗ-ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

About Me

My photo
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, ΑΘΗΝΑ, Greece
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ - ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΙΔΕΟΠΝΟΟΝ

ΠΟΙΗΣΗ

ΠΟΙΗΣΗ
ΚΟΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΟΤΑΡΑΧΗ
Powered By Blogger

Η ΨΥΧΗ ΓΥΡΕΥΕΙ ΤΟ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟ

Η ΨΥΧΗ ΓΥΡΕΥΕΙ ΤΟ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟ

ΑΝΙΧΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝ-ΟΙΚΕΙΟΝ

Saturday, February 19, 2011

ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΟΣ...ΟΠΩΣ ΖΩΗ!

Κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα της Μαρίας Αποστολοπούλου με τίτλο «ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΟΣ…ΟΠΩΣ ΖΩΗ!». 
Είναι μία έκδοση του περιοδικού «Πνοές Λόγου και Τέχνης».

Στο μυθιστόρημα αυτό, η συγγραφέας, επιχειρεί μέσα από την περιγραφή της ιστορίας της να διερευνήσει, όχι μόνο το δύσκολο κόσμο της εφηβείας, αλλά και τα αίτια των κοινωνικών αδιεξόδων, επισημαίνοντας παράλληλα τις προσπάθειες που υποχρεούνται να κάνουν οι γονείς για την καλύτερη επικοινωνία με τα παιδιά τους.
Η ιστορία αυτή διαδραματίζεται στη σύγχρονη κοινωνία μας και καταγράφεται τόσο το οδυνηρό χρονικό μιας έφηβης, όσο και η έντονη επιθυμία της να ξεφύγει από τον παράλογο δρόμο που της επιβλήθηκε παρά τη θέλησή της, στο πρώτο ξεκίνημα της ζωής της. Τα στοιχεία που καταμαρτυρούν την αντίσταση της ηρωίδας, μετά από την ειδεχθή πράξη του βιασμού τους σώματος και της ψυχής της, είναι η δίψα της για φυσιολογική και ισορροπημένη ζωή, η εξέγερση εναντίον της μοίρας της, η συνειδητή και ασυμβίβαστη πάλη για ανθρωπιά και τέλος ο αγώνας της εναντίον της τυραννικής εξουσίας, την οποία ασκεί, στην προκειμένη περίπτωση, ο θείος της και η διεστραμμένη φύση του.
Είναι ένα βιβλίο τολμηρό, με μεγάλες συγκινήσεις που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσουν όλοι οι γονείς!
Απόσπασμα από το βιβλίο:

…. Για πολύ καιρό είχα τις ενοχές που μου φόρτωνε ο θείος μου μα είχα και κάτι άλλες για το μυστικό που κρατούσα από τους γονείς μου. Έτρεμα μην το μάθουν μα έφτανα και στα όριά μου να τους το πω. Τελικά διαπιστώνω συνεχώς, πως είναι πολύ δύσκολο πράγμα να είσαι γονιός. Σήμερα ξέρω, πως υπήρχε τρόπος να με προσεγγίσουν οι γονείς μου. Απλώς δεν τον γνώριζαν οι άνθρωποι, όπως δεν τον γνωρίζουν οι περισσότεροι γονείς ακόμη και τώρα που υπάρχει τόση πληροφόρηση, σχετικά με θέματα κακοποίησης παιδιών...

Blog Archive

ΑΝΙΧΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝ-ΟΙΚΕΙΟΝ

  • ΠΟΙΗΣΗ - ΑΡΕΤΗ ΓΚΙΩΝΑΚΗ
Powered By Blogger