ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ
ΔΟΚΙΜΙΟ-ΠΟΙΗΣΗ-ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

About Me

My photo
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, ΑΘΗΝΑ, Greece
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ - ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΙΔΕΟΠΝΟΟΝ

ΠΟΙΗΣΗ

ΠΟΙΗΣΗ
ΚΟΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΟΤΑΡΑΧΗ
Powered By Blogger

Η ΨΥΧΗ ΓΥΡΕΥΕΙ ΤΟ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟ

Η ΨΥΧΗ ΓΥΡΕΥΕΙ ΤΟ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟ

ΑΝΙΧΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝ-ΟΙΚΕΙΟΝ

Wednesday, May 14, 2008


ΠΝΟΕΣ ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ ΤΕΥΧΟΣ 5

ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΙΔΕΟΠΝΟΟΝ

ΑΝΟΙΞΗ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το νέο τεύχος, του περιοδικού ΠΝΟΕΣ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ, μόλις κυκλοφόρησε, περιέχοντας μια πλούσια και ποικίλη ύλη. Γράφει στο σημείωμά της η συντακτική επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από τους λογοτέχνες: Αργυρίου Θανάση, Γκιωνάκη Αρετή, Δεληγιάννη Νίκο, Ρισσάκη Κλεοπάτρα και Ζαχαρία Στουφή:

Η σειρά των αφιερωμάτων που καθιερώσαμε στο περιοδικό μας, συνεχίζεται και σ’ αυτό το τεύχος. Τα αφιερώματα αυτά δεν περιορίζονται μόνο στα στενά όρια της φιλολογίας της λογοτεχνίας, αλλά έχουν ως στόχο να επικεντρωθούν σε ασυνήθιστες οπτικές γωνίες, προκειμένου να μας επισημάνουν τα βαθύτερα αίτια που παράγουν και συγχρόνως προάγουν τη λογοτεχνία, αλλά και την επίδραση που ασκεί αυτή, στο αισθητικό, πολιτισμικό και πολιτικό κριτήριο της κοινωνίας.

Σ’ αυτό το τεύχος, ερευνούμε πώς κινούνται οι έννοιες και οι ιδέες, όπως αυτές της ελευθερίας, του έρωτα, του θανάτου, της μελαγχολίας, της φυγής, γιατί πέρα από κάθε τεχνική, η πραγματική επιδίωξη των λογοτεχνών είναι να διαχειρίζονται ποικιλοτρόπως αυτά τα θέματα, συνθέτοντας τις ράγες που βάζουν σε τροχιά κάθε λογοτεχνικό έργο.

Εκτός όμως από το παραπάνω αφιέρωμα παρουσιάζεται, ως λογοτέχνης αυτού του τεύχους, η γνωστή συγγραφέας Μάρω Βαμβουνάκη, η οποία στη συνέντευξή της μας μιλάει για την πορεία της γραφής και του έργου της.

Ζωγράφος του τεύχους είναι ο Χρήστος Χαρατσάρης, τα έργα του οποίου κοσμούν το εξώφυλλο του περιοδικού και στο κείμενό του, αποτυπώνει τις απόψεις του για τη Ζωγραφική και την Τέχνη γενικότερα.

Επίσης σ’ αυτό το τεύχος γίνεται ένα μικρό αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μ. Καραγάτση, συμμετέχοντας μ’ αυτόν τον τρόπο στο εορτασμό της γέννησής του που καθιέρωσε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου για το 2008.

Άλλα κείμενα που περιλαμβάνει το νέο τεύχος είναι: για τους ποιητές Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, Αργύρη Εφταλιώτη, καθώς και κείμενα για την τέχνη του συγγραφέα, την ύπαρξη του μύθου στη σύγχρονη τέχνη, το Αιγαίο και τον πολιτισμό του, τους χορούς της Μικράς Ασίας, τη Γλώσσα και τον Έρωτα.

Ακόμα ένα σημαντικό μέρος της ύλης του περιοδικού μας, περιλαμβάνει τις δραστηριότητες της λογοτεχνικής ομάδας ΙΔΕΟΠΝΟΟΝ.

Σ’ αυτό το τεύχος εκτός από τα προαναφερθέντα μέλη της συντακτικής επιτροπής, τη Μάρω Βαμβουνάκη και το Χρήστο Χαρατσάρη συνεργάστηκαν οι:Έλενα Σιούτη, Ελπινίκη Τσικλείδη, Δημήτρης Λύρας, Γιάννης Χατζηβασιλείου, Χρήστος Δεσύλλας, Χρήστος Περπατάρης, Δημήτρης Βαρβαρήγος, Αντρέας Πανταζής και Γεράσιμος Γερολυμάτος.

Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Blog Archive

ΑΝΙΧΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝ-ΟΙΚΕΙΟΝ

  • ΠΟΙΗΣΗ - ΑΡΕΤΗ ΓΚΙΩΝΑΚΗ
Powered By Blogger